Ikonskole
Charlotte Weppenaar Pedersen. Kollerødvej 14. 3450 Allerød.
Tlf. 48-141864 hv. 9-10. E-mail:  charlotte@ikonskole.dk
 

Ikon, Pilgrim og Hjertebøn


Rejse til Ouranopolis, Mount Athos og Thessaloniki, Grækenland

10 dage fra 5 til 14 oktober 2018.

Tilmeldingsfrist: 1 marts 2018

Ouranopolis kaldes himmelbyen, og Mount Athos Jomfru Maria’s have.

Foreløbig program:

Afrejse: 5 oktober med fly fra København til Thessaloniki, videre samme dag til Ouranopolis

Vi bor på Pension Katarina i Ouranopolis

Ikonundervisning og hjertebøns praksis 20 timer: mandag til fredag kl 10.00 til 14.00 ved Charlotte

Foredrag om Mount Athos ved Allan

Bådrejse omkring Mount Athos

Besøge udvalgte  kirker, klostre og ikoner i området ved Ouranapolis

Rejse fra Ouranopolis til Thessaloniki lørdag den 14 oktober

Overnatning på hotel i Thessaloniki

Besøge udvalgte kirker, museer og byens liv i Thessaloniki

Rejse fra Thessonoliniki til København søndag den 14 oktober

Når vi ankommer til Thessaloniki, kører vi i minibus til Ouranopolis, som foregår igennem skønne bjerglandskaber og små græske landsbyer, med Allan som chaffør. Ouranapolis er en livlig, venlig fiske og havneby hvor pilgrimme og munke rejser til og fra Mount Athos, med alt hvad det indebærer.  Byen rummer alt fra dejlige badestrande, gode madsteder til et dybt forankret kristen ortodox liv, og masser af ikoner i butikker, værksteder og gallerier.

Pension Katarina er drevet af et venligt ægtepar som dels er ikonmaler og formand for byens turistbureau. Den 4 etages hyggelige pension med plads til 10 beboer (dvs kun os på rejsen bor der) er ud til havet og stranden , beliggenheden er stille og fredfyldt, og  i gå afstand til byens centrum. Alle værelser er lyse og meget rummelige, eget thekøkken , eget bad og toilet. Alle værelser har altan eller veranda, nogle med havudsigt, andre med udsigt over byen .  Udover det rummer stedet på 3 sal 2 store køkkener med alt, så man kan lave sin egen mad, samt der er en stor overdækket tag terasse til fælles brug. Terassen er vores samlingsted for morgen meditation og ikonmalingen .

Dagene vil forløbe nogenlunde fast med en rytme med morgenmeditation / hjertebøn, ikonmaling  ture og fordrag om ikonmystik og Mount Athos .. og fælles spisning for de som har lyst på byens spisesteder som er lige i nærheden eller hvad vi nu finder på ... måske er der særlige Gudstjenester eller byfest .. ligesom sidst vi var der,  hvor vi var inviteret med som æregæster til den lokale byfest..

Vi vil, udover at male ikoner, studerer Byzantinske ikoner i klostre og kirker, besøger ikonværksteder, sejletur rundt om Mount Athos, samt fordybe os i glæden, nærvær, stilhed og livet.

Thessaloniki er Grækenland’s tidligere hovedstad og sæde for det Byzantinske rige. Den er rig på gamle kirker, klostre, freskoer og ikoner, som vi vil fordybe os i de sidste 2 dage af rejsen.

Er du mand, og ønsker at besøge Mount Athos som pilgrim, skal du selv arrangere det, men vi kan være behjælpelig med information. (Allan har været på Mount Athos som pilgrim i flere omgange).

Nærmere og mere detaljeret kursus og rejsebeskrivelse bliver sendt til dem som ønsker at tilmelde sig. Hvis du på nuværende tidspunkt er interesseret, bedes du kontakte os hurtigst muligt på info@ikonskole.dk eller telefon 48-141864 hverdag kl 9-10.

Informationsmøde mandag den 3 sept 2018 som er obligatorisk, på Kollerødvej 14, 3450 Allerød, kl. 17.00 – 19.00. Der serveres lette snacks og forfriskninger.

Deadline for endelig tilmelding: 1 marts 2018

Min 6 og max 8 deltagere samt Charlotte og Allan

Vi har gennemført rejsen i 2011, 2012, 2013 og 2017 med overfuldtegnet gruppe.

Pris (med forbehold for lille stigning pga flybilletter): 

DKK 13.000 per person enkeltværelse med havudsigt
DKK 12.000 per person enkeltværelse med delvis havudsigt
DKK 11.00 per person dele dobbeltværelse med havudsigt

Prisen inkluderer: flybilletter, billeje, bensin, ophold på pension i Ouranapolis uden forplejning, hotel i Thessaloniki med morgenmad, ikon undervisning, foredrag, diverse entre.

Prisen inkluderer ikke: Måltider.

Du skal selv tegne rejseforsikring.

Ved tilmelding betales depositum: DKK 5.000
Sidste rate betales 1. sept 2018

Afmeldings betingelser:

Ved afmelding inden 1. sept refunderes DKK 2.000
Ved afmelding efter 1. sept ingen refusion

Rejsen arrangeres af foreningen ”Ikon”, og derfor er medlemskab påkrævet. Medlemskab medfører ingen økonomiske eller andre forpligtelser. Indmeldelse koster DKK 100 og er en del af rejseprisen. Alle får udleveret vedtægterne ved informationsmødet.